O nás
Vážení a milí chovatelé a majitelé koní...
jsme si vědomi, jak důležité je pro Vás zdraví a spokojenost Vašich čtyřnohých miláčků, ať se věnujete chovu,
sportu nebo jezdíte jen tak, pro radost. Krmiva a doplňky pro Vaše koně vyrábíme pomocí nejmodernějších technologií
a jen z těch nejkvalitnějších surovin, každý produkt pečlivě prověřujeme v našich laboratořích a za pomoci předních odborníků.
Připravili jsme pro Vás kompletně inovovaný sortiment doplňkových krmiv a vitaminových přípravků:
Vývoj receptur
Receptury doplňkových krmiv Nutri Horse jsou sestaveny na základě živinových parametrů objemné píce v České republice a v souladu s posledními informacemi z oblasti výzkumu a vývoje výživy a krmení koní. Stále se snažíme o vylepšování jejich složení s ohledem na zkušenosti našich zákazníků a jejich koní.
Výrobce
Doplňková krmiva NutriHorse Müsli jsou vyráběna předním privátním holandským výrobcem, který má s výrobou müsli mnohaleté zkušenosti, které se odráží na kvalitě výsledného krmiva. Doplňková vitaminominerální doplňky Nutri Horse vyrábíme přímo v České Republice, kde má výroba našich vitaminových přípravků dlouholetou tradici.
Výroba
Při výrobě doplňkových krmiv Nutri Horse jsou využívány nejmodernější technologické postupy, které zajišťují požadované zpracování vstupních surovin a tím vysokou kvalitu krmiv s ohledem na jejich stravitelnost, využitelnost a zdravotní nezávadnost.
Zařazené vybrané suroviny
- vločkované obiloviny
- - vločkování je hydrotermická úprava, při které se obiloviny napařují od 5 do 20 min při teplotě 100 – 120 °C. Předpokládá se, že se vločkováním zvýší využití energie o 7 až 15 %.
- pufované obiloviny(popcorn)
- - pufování je hydrotermická úprava, která je založena na principu využití rázového uvolnění tlaku a odpaření vlhkosti zevnitř zrna - nadouvání. Dochází ke zvýšení stravitelnosti živin a tím i energie. Ze zdravotního hlediska klesá možnost přechodu nestráveného škrobu do tlustého střeva, kde může způsobit koliku nadměrným pomnožením bakterií.
- extrudované suroviny
- - extruze je hydrotermická úprava, při které působí na suroviny teplota 120-140 °C za zvýšeného tlaku do 1 minuty. Zvyšuje se využití energie, bílkovin a snížení obsahu antinutričních látek.
- sojový olej
- - vyrovnání poměru omega 3 a 6 mastných kyselin.
- vojtěšková řezanka popř. granulovaná vojtěšková drť
- - svým obsahem dusíkatých látek a vápníku zvyšují pufraci žaludečního obsahu a tím snižují možnost výskytu žaludečních vředů.
Obsah strukturální vlákniny a surovinová rozmanitost vyžadují od koní důkladné rozžvýkání, které vede automaticky ke zvýšené produkci slin, které pufrují obsah žaludku a tím snižují výskyt žaludečních vředů. Více rozžvýkané krmivo je přístupnější k trávicím enzymům a tím lépe stravitelné, což znamená, že je možné krmit menší množství krmiva, které pak zůstává delší čas v trávicím ústrojí, což opět zvyšuje jeho stravitelnost.
Kontrola kvality
Jednotlivé dodávky prochází náročnou vstupní kontrolou akreditované laboratoře disponující certifikátem ISO/EC 17025.