NutriHorse

...kvalita, která koním chutná

CZ

O nás

Vážení a milí chovatelé a majitelé koní...

jsme si vědomi, jak důležité je pro Vás zdraví a spokojenost Vašich čtyřnohých miláčků, ať se věnujete chovu, sportu nebo jezdíte jen tak, pro radost. Krmiva a doplňky pro Vaše koně vyrábíme pomocí nejmodernějších technologií a jen z těch nejkvalitnějších surovin, každý produkt pečlivě prověřujeme v našich laboratořích a za pomoci předních odborníků.

Připravili jsme pro Vás kompletně inovovaný sortiment doplňkových krmiv a vitaminových přípravků:

Vývoj receptur

Vývoj receptur

Receptury doplňkových krmiv Nutri Horse jsou sestaveny na základě živinových parametrů objemné píce v České republice a v souladu s posledními informacemi z oblasti výzkumu a vývoje výživy a krmení koní. Stále se snažíme o vylepšování jejich složení s ohledem na zkušenosti našich zákazníků a jejich koní.

Výrobce

Výrobce

Doplňková krmiva NutriHorse Müsli jsou vyráběna předním privátním holandským výrobcem, který má s výrobou müsli mnohaleté zkušenosti, které se odráží na kvalitě výsledného krmiva. Doplňková vitaminominerální doplňky Nutri Horse vyrábíme přímo v České Republice, kde má výroba našich vitaminových přípravků dlouholetou tradici.

Výroba

Výroba

Při výrobě doplňkových krmiv Nutri Horse jsou využívány nejmodernější technologické postupy, které zajišťují požadované zpracování vstupních surovin a tím vysokou kvalitu krmiv s ohledem na jejich stravitelnost, využitelnost a zdravotní nezávadnost.

Zařazené vybrané suroviny

vločkované obiloviny
- vločkování je hydrotermická úprava, při které se obiloviny napařují od 5 do 20 min při teplotě 100 – 120 °C. Předpokládá se, že se vločkováním zvýší využití energie o 7 až 15 %.
pufované obiloviny(popcorn)
- pufování je hydrotermická úprava, která je založena na principu využití rázového uvolnění tlaku a odpaření vlhkosti zevnitř zrna - nadouvání. Dochází ke zvýšení stravitelnosti živin a tím i energie. Ze zdravotního hlediska klesá možnost přechodu nestráveného škrobu do tlustého střeva, kde může způsobit koliku nadměrným pomnožením bakterií.
extrudované suroviny
- extruze je hydrotermická úprava, při které působí na suroviny teplota 120-140 °C za zvýšeného tlaku do 1 minuty. Zvyšuje se využití energie, bílkovin a snížení obsahu antinutričních látek.
sojový olej
- vyrovnání poměru omega 3 a 6 mastných kyselin.
vojtěšková řezanka popř. granulovaná vojtěšková drť
- svým obsahem dusíkatých látek a vápníku zvyšují pufraci žaludečního obsahu a tím snižují možnost výskytu žaludečních vředů.

Obsah strukturální vlákniny a surovinová rozmanitost vyžadují od koní důkladné rozžvýkání, které vede automaticky ke zvýšené produkci slin, které pufrují obsah žaludku a tím snižují výskyt žaludečních vředů. Více rozžvýkané krmivo je přístupnější k trávicím enzymům a tím lépe stravitelné, což znamená, že je možné krmit menší množství krmiva, které pak zůstává delší čas v trávicím ústrojí, což opět zvyšuje jeho stravitelnost.

Kontrola kvality

Jednotlivé dodávky prochází náročnou vstupní kontrolou akreditované laboratoře disponující certifikátem ISO/EC 17025.